Netflix lansează butonul ”Play something”, pentru cei nehotărâți

0
232

”Play something”, funcţia prin care Netflix alege un film sau un serial în locul utilizatorului, a fost lansată la nivel global. 

După câteva luni de teste şi disponibilitate limitată, Netflix a lansat în toate ţările în care activează funcţia “Redă ceva/ Play Something”, prin care algoritmul platformei alege ce să redea, în locul utilizatorilor nehotărâţi, scrie news.ro.

Între anxietatea alegerii unui titlu din catalogul Netflix şi experienţa dezamăgitoare provocată de creaţiile slabe vizionate anterior, utilizatorul optează uneori să închidă Netflix fără să redea ceva, iar acest lucru poate fi un preambul al dezabonării.

Exact pentru aceste situaţii, noua funcţie poate fi o soluţie salvatoare, atât pentru utilizator, cât şi pentru Netflix. Responsabilitatea deciziei se mută pe umerii algoritmului, iar utilizatorul apasă butonul “Play Something” ca şi cum ar schimba canalul la TV, doar între posturi de filme.

Algoritmul alege ce să redea din rândul creaţiilor noi, al celor vizionate parţial şi, eventual, abandonate şi a celor aflate pe lista personală.

Noua funcţie apare în trei locuri în cadrul aplicaţiei de TV: în meniul de navigare din stânga ecranului, sub imaginea de profil şi pe al zecelea rând din ecranul principal.

Dacă titlul ales de algoritm nu este pe placul utilizatorului, care întrerupe redarea, butonul devine “Play Something Else”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.