”Nevoit să plimbe hârtii,” primarul ales al Sectorului 2 va prelua mandatul abia peste două săptămâni

Primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), se plânge de birocrația din România și spune că din această cauză va mai dura încă două săptămâni până își va prelua mandatul.

Au trecut două săptămâni de când sunt primar ales. O să mai treacă una, două până când depun jurământul și preiau mandatul.

În fața birocrației suntem toți un rând ordonat și nesfârșit de dosare cu șină umblătoare. Pentru orice interacțiune cu statul plimbăm dintr-o parte în alta aceleași hârtii.

Unul dintre principalele obiective USRPLUS și implicit al meu, în calitate de primar, este debirocratizarea. Este o adevărată corvoadă pentru toți și a venit timpul să înceteze. ”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

Radu Mihaiu povestește că a depus două dosare pline când și-a oficializat candidatura. Acum am plimbat aceleași acte între patru instituții.

Totodată, acesta spune că cel mai mult l-a frapat faptul că a trebuit să meargă la mai multe instituții cu o hârtie care să ateste rezultatul alegerilor, în condițiile în care rezultatul este disponibil online și ar fi putut fi transmis, digital, de la o instituție la alta.

Cel mai mult m-a frapat când a trebuit să plimb de la una la alta o hârtie care să ateste rezultatul alegerilor. Rezultat care este disponibil online și care ar fi foarte ușor de transmis digital de la o instituție la alta. Însă, în România, în ciuda vitezei extraordinare a Internetului, în ciuda investițiilor enorme din IT, statul este la pământ cu tehnologia.

Există țări din Europa în care hârtiile sunt de domeniul trecutului, în ceea ce privește contactul cu instituțiile statului. Există inclusiv primării în România în care totul se poate face strict digital.

E evident că se poate, trebuie doar ca cineva să muncească în acest sens. Să creeze proceduri. Să interconecteze departamentele. Să își facă treaba. Pornim, dar mai întâi completăm o cerere în triplu exemplar”, conchide primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati