NEWS ALERT Accident grav la Pasajul Unirii. Un autocar s-a izbit de limitatorul de înălțime / O persoană a murit și peste 20 au fost rănite, una în stare gravă – FOTO/VIDEO

Un accident a avut loc vineri, la Pasajul Unirii. Un autocar s-a izbit de limitatorul de înălțime, iar traficul este blocat. O persoană a murit, o alta este intubată, peste 20 de răniți au fost transportați la mai multe spitale din București.

UPDATE 15:30 O persoană a murit și peste 20 au fost rănite, una în stare gravă 

Potrivit şefului DSU, Raed Arafat, 22 de persoane au fost transportate la 4 spitale din Capitală. Pacientul care era în stop cardiac a fost declarat decedat iar un alt pacient este intubat şi a fost transferat la Spitalul Floreasca, fiind în stare critică.

”Din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forţe de la serviciul de ambvulanţă, de la SMURD, Poliţie, Jandarmerie. La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscuitarea lui dar a fost declarat decedat. Mai avem un pacient întubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică”, a spus oficialul DSU.

Mai sunt persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale şi care au fost duse la hotelul la care erau cazate, a mai precizat Arafat. El a menţionat că vor fi trimişi translatori la spitalele la care sunt internate victimele accidentului.

Raed Arafat a mai spus că nu a fost planul roşu activat dar ”totuşi au fost trimise destule ambulanţe”. ”

Poate de asta nu a fost activat, că sunt destule ambulanţe, nu trebuia să fie suplimentar din altă parte”, a explicat el.

O persoană este în stare critică

Şeful DSU a afirmat despre a doua persoană, care este intubată, că este în stare critică. ”Din ce ştiu, nu există alte persoane critice, dar lucrurile se pot schimba şi un pacient poate să se schimbe starea lui şi să se agraveze. Aşteptăm să vedem ce spun spitalele ulterior despre fiecare din cazuri”, a mai afirmat Arafat.

Şeful DSU a ţinut să precizeze că s-a ajuns foarte repede la locul accidentului, de către toate forţele. Arafat a mai spus că primul apel privind accidentul a fost dat la ora 13.23. Raed Arafat a mai spus că din discuţiile cu cei din autocar, grija acestora era pentru bagaje, însă nu le pot recupera la acest moment.

UPDATE 14:32 Două persoane sunt în stare foarte gravă

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, anunţă că două persoane sunt în stare foarte gravă, dintre care una în stop cardiorespirator, în urma accidentului de autocar de la Pasajul Unirii.

„Toate cele patru persoane care au rămas încarcerate au fost extrase, două femei şi doi bărbaţi. Două dintre acestea sunt în stare foarte gravă, una chiar în stop cardiorespirator”, a declarat Daniel Vasile, , potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, victimele sunt transportate la Spitalele Floreasca şi Universitar.

UPDATE 14:21 Traficul este restricţionat în Pasajul Unirii, sensul spre Universitate

Traficul rutier este restricţionat, vineri, în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Tineretului spre Universitate, în urma accidentului în care a fost implicat un autocar care transporta 47 de cetăţeni greci.

”Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulaţie la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piaţa Universităţii. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroşat poarta de gabarit a Pasajului Unirii”, precizează Brigada rutieră.

În autocar se aflau 47 de persoane de naționalitate greacă

În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului de circulaţie.

În autocar se aflau 47 de persoane de naționalitate greacă, majoritatea fiind adolescenți.

Potrivit ISU București-Ilfov, au intervenit șase autospeciale SMURD și șase ambulanțe, precum și Detasamentul Special de Salvatori.

  • „Victimele sunt surprinse pe scaune, plafonul este turtit sub greutatea limitatorului de înălţime”, precizează ISUBIF. La acest moment, traficul rutier este restricţionat în zona producerii accidentului de circulaţie.

Patru persoane au fost descarcerate, dintre care două sunt inconștiente

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat la Antena 3 că un autocar care transporta adolscenţi străini a intrat cu un gabarit depăşit peste presemnalizarea cu lanţuri care există la intrarea în Pasajul Unirii şi a doborât acea structură.

”A mers din păcate mai departe, fie din cauza vitezei sau altor cauze şi a intrat în presemnalizarea cu bară metalică dinaintea intrării în Pasaj şi a avariat grav această presemnalizare şi partea din faţă a autocarului”, a spus prefectul.

El a arătat că este posibil ca autocarul să fi avut viteză mare, dar acest lucru va fi stabilit de organele de anchetă.

Toni Greblă a precizat că toate cele patru persoane au fost descarcerate, dar două sunt inconștiente, victimele fiind transferate la spitalele din apropiere, Universitar şi Floreasca.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati