NEWS ALERT Carambol pe Autostrada Soarelui: 55 de mașini lovite în 4 accidente în lanț – FOTO/VIDEO

Carambol pe Autostrada Soarelui. 55 de mașini în care se aflau 155 de persoane au fost implicate într-un accident în lanț pe drumul spre mare, traficul fiind deviat. 

UPDATE 10:44 Planul roșu va fi dezactivat/ Traficul, reluat pe o bandă

Planul roşu activat în urma accidentelor produse, vineri, pe autostrada A2 va fi dezactivat de la ora 11,00, ultimul bilanţ al ISU Dobrogea arătând că 16 persoane au fost duse la spital, scrie Agerpres.

Potrivit ISU, 11 adulţi şi cinci copii au fost transportaţi la spital, iar opt persoane au fost asistate medical la faţa locului, fiind vorba despre adulţi.

Începând cu ora 11,00, planul roşu de intervenţie va fi dezactivat.

De asemenea, traficul s-a reluat pe o bandă, iar câteva dintre autoturismele avariate au fost trecute pe banda de urgența sau ridicate.

UPDATE 10:10 55 de mașini lovite

15 persoane au fost transportate la spital, printre care 5 copii și 10 adulți. În total au fost implicate 55 de autoturisme cu 155 persoane.

Imagini filmate din elicopter, vineri dimineața, arată coada de mașini întinsă pe kilometri întregi, în urma carambolului cauzat de accidente în lanț, pe drumul către litoral, mai exact pe Autostrada A2, între km 172 și 183.

UPDATE 10:00 Au avut loc trei evenimente rutiere distincte

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, au avut loc trei evenimente rutiere distincte:

– km. 181, la limita dintre loc. Peștera și Medgidia, pe sensul către Constanța, eveniment în care au fost implicate 2 autovehicule. Potrivit primelor informații, 4 persoane au suferit leziuni grave, primind îngrijiri medicale;

– km. 181+500 de metri, sensul către Constanța, s-a produs un accident în care au fost implicate 5 autovehicule. Din primele date, 2 persoane au fost rănite;

– km. 183, municipiul Medgidia, sensul către Constanța, a avut loc un carambol în care au fost implicate 30-35 de autovehicule. În momentul de față, la acest eveniment au fost rănite ușor 2 persoane (doi minori în vârstă de 6, respectiv 9 ani), scrie Digi24.

Traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km. 160, loc. Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar. De asemenea, pentru a evita aglomerația produsă pe autostrada A2 București-Constanța, este recomandat să se circule și pe ruta alternativa București – DN3 – Constanța.

UPDATE 09:55 ISU Constanţa: Traficul e deviat

Centrul Infotrafic precizează că traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km 160, localitatea Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar.

De asemenea, pentru a evita aglomeraţia produsă pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, autorităţile recomandă şoferilor şi ruta alternativa Bucureşti – DN 3 – Constanţa.

A fost activat planul roşu de intervenţie

Foto: Facebook / Cosmin Nicolae

UPDATE 09:30 Peste 52 de mașini lovite în 4 accidente în lanț

Cel mai nou bilanț al carambolului de vineri dimineața, de pe Autostrada Soarelui, anunță că au fost implicate 52 de mașini în care erau 146 de persoane. Ambulanțele au preluat 22 victime pe care le-au dus la spital.

Potrivit ISU Constanța, au fost patru zone de carambol. În total au fost implicate 52 de mașini și 146 de persoane. De la unul dintre accidente au fost preluate cinci victime.

 

 

Ulterior, în urma carambolului, au fost preluate 17 victime, între care cinci copii.

Foto: Facebook / Cosmin Nicolae

La fața locului acționează 20 de ambulanțe din București, Constanța, Ialomița și Călărași, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis în zonă și un spital mobil.

Traficul rutier este oprit vineri dimineaţa pe A2 Bucureşti – Constanţa, în zona municipiului Medgidia, din cauza unui carambol, în care au fost implicate peste 40 de autoturisme.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, judeţul Constanţa, s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme.

Până la acest moment, pentru gestionarea situaţiei, au fost alocate echipaje din mai multe judeţe: ISU Constanţa – 3 autospeciale de stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanţe SAJ; ISUBIF – un Punct medical avansat, o autospecială descarcerare grea, o autoscară, un punct comandă mobil, 12 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple; ISU Călăraşi – o autospecială descarcerare, 4 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple; ISU Ialomiţa – o autospecială descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, scrie Agerpres.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati