NEWS ALERT Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul Tel Drum

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Tel Drum.

Prejudiciul depăşeşte 31 de milioane de lei, conform News.ro.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), procurorii l-au trimis pe Dragnea în judecată pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

– constituirea unui grup infracțional organizat;

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte);

– instigare la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma participației improprii.

Inculpatul Liviu Nicolae Dragnea ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală, administratori/reprezentanți ai firmei SC Tel Drum SA și ai altor societăți comerciale, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Sub coordonarea și decizia inculpatului Liviu Dragnea, în cadrul grupului, funcționarii publici ar fi acționat în interesul unor societăți private.

Pentru funcționarea grupului ar fi fost necesară privatizarea SC Tel Drum SA, trecerea ei din proprietatea Consiliului Județean Teleorman, prin persoane interpuse, în patrimoniul lui Liviu Nicolae Dragnea, achiziționarea din fonduri publice a unui utilaj special de asfaltare și atribuirea, în mod discreționar, a contractelor de reabilitare a drumurilor din județ către Tel Drum SA.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati