NEWS ALERT Moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății a fost respinsă

Deputații au respins miercuri moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură. 

Deputații au respins moțiunea simplă inițiată de 109 deputați PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Au fost 140 de voturi pentru, 161 contra, o abținere, iar doi parlamentari nu au votat.

În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

Moțiunea a fost dezbătută luni. Ce i s-a reproșat lui Vlad Voiculescu

Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

La dezbaterea din plenul de luni, ministrul Sănătăţii a declarat că „autorii direcţi ai dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă”.

Acesta s-a referit şi la poziţiile contradictorii din Guvern,

„Da, nu este un Guvern condus de Dragnea, sau de un Dragnea din Parlament şi nici nu avem o Dăncilă la Palatul Victoria. Pentru PSD este de neconceput că  anumiţi oameni se pot aduna în jurul unor principii şi nu în jurul unor structuri cvasi-mafiote”, a precizat Voiculescu.

El le-a transmis parlamentarilor PSD că pot cere demisia, 7 zile din 7, 24 de ore din 24 în următorii patru ani, dar a primit un mandat de reformă şi nu se va opri. Ministrul Sănătăţii a afirmat că 16.349 de oameni au notificat Ministerul Sănătăţii că li s-a cerut şpagă în spitale în ultimii patru ani.

„Ce aţi făcut a fost să îngropaţi aceste sesizări la Ministerul Sănătăţii”, a mai declarat Voiculescu, acuzând PSD că a distrus şi ceea ce a reuşit el să realizeze în 2016 când a fost ministru al Sănătăţii.

Voiculescu a vorbit şi despre prelungirea „din pix” a autorizaţiilor de fucţionare a spitalelor.

„Aşa ne-a prins pandemia, cu spitale care nici măcar nu îndeplineau normele sanitare de funcţionare”, a mai afirmat mnistrul.

Voiculescu a vorbit şi despre spitalele regionale şi faptul că a încheiat parteneriat pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

„Trebuia din 2017 să avem studiile gata, iar până astăzi toate aceste spitale trebuiau să aibă câteva etaje. Realizatea o ştie fiecare român”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii este acuzat de PSD că nu a luat nicio măsură pentru siguranţa pacienţilor în timpul pandemiei şi că nu a făcut nimic din ceea ce îi cerea predecesorului său să facă urgent, că a subminat în mod constant strategia naţională de vaccinare deja aprobată şi că a avut poziţii contradictorii privitoare la deschiderea şcolilor şi a unor activităţi economice. Social-democraţii mai afirmă că preluarea mandatului de către Vlad Voiculescu a însemnat o scădere a intenţiei de testare a persoanelor care îndeplinesc criteriile de suspiciune pentru COVID-19, că a scăzut, simetric, şi intenţia ministrului de a controla în mod real situaţia epidemiologică şi că, în schimb, actualul ministru al Sănătăţii a preferat mai degrabă să facă turul televiziunilor şi să reclame „greaua moştenire”, inclusiv cea a propriilor colegi din Coaliţie.

„Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi!”, afirmă social-democraţii despre activitatea lui Vlad Voiculescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati