NEWS ALERT Pasajul Unirii va fi închis pe timpul verii pentru lucrări de punere în siguranță: „Sperăm să încheiem lucrările până la 1 septembrie”

Pasajul Unirii din București va fi complet închis circulației rutiere pe timpul verii, pentru lucrări de punere în siguranță, care vor începe în jurul datei de 20 iunie, a anunțat, joi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Lucrările urmează să se încheie la 1 septembrie, mai spune sursa citată.

„Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat primarul Sectorului 4.

În privința planșeului, după ce va fi finalizat studiul de fezabilitate, vom anunța care sunt măsurile necesare pentru consolidarea/ înlocuirea actualului sistem, a mai spus sursa citată.

Potrivit edilului de sector, această lucrare are 2 componente, ”miza finală este rezolvarea acestui risc de securitate pe care îl are planșeul Unirii, apoi punerea în siguranță a Pasajului Unirii.”

Pasajul Unirii „va fi închis complet” circulației rutiere

Acesta a precizat că, pe perioada lucrărilor, Pasajul Unirii „va fi închis complet” circulației rutiere.

Daniel Băluță a precizat că nu vor exista restricții de circulație pe alte artere.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni din Sectorul 4 şi nu numai. Pentru remedierea în regim de urgenţă a problemelor de siguranţă constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului Bucureşti, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4.

Va fi realizată și expertiza pentru situația planșeului, aflat într-o stare avansată de degradare

Daniel Băluță a precizat că urmează să fie realizată și expertiza pentru situația planșeului, aflat într-o stare avansată de degradare. În 2017, nivelul de risc a fost stabilit la gradul 4 din 5, care permite ca circulația rutieră prin pasaj să fie permisă. Însă în această perioadă se realizează o nouă expertizare, iar dacă se constată că s-a ajuns la gradul 5, pasajul urmează să fie închis pe o perioadă lungă.

Pentru reabilitarea sau refacerea planșeului, urmează realizarea unui studiu de fezabilitate și a unei propuneri tehnice, ceea ce va dura circa 12-18 luni, mai spune sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati