NEWS ALERT / Raed Arafat: Lupta cu COVID-19 a fost pierdută în Capitală; Ce măsuri vor fi luate în Bucureşti

0
517
Arafat Guvern

Medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a afirmat că lupta cu COVID a fost pierdută în Capitală şi spune că, în aceste condiţii, „este foarte clar” că se va ajunge la indicele de infectare coronavirus de 3 la mia de locuitori în Bucureşti.

  • Când indicele va ajunge la 3, restaurantele, cinematografele şi teatrele se vor închide şi „este posibil” ca elevii să urmeze cursuri online. 

„Aşa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar.

În momentul în care rata va ajunge la 3, se vor aplica regulile prevăzute pentru această situație în hotărârea de guvern: restaurantele închise, nu mai sunt activități la teatre, la cinematografe, masca devine obligatorie în toate spațiile publice, nu mai există diferențiere între spațiu aglomerat și spațiu neaglomerat, în toate spațiile masca este obligatorie”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, potrivit digi24.ro citat de antena3.ro

Raed Arafat: Lupta cu COVID-19, din păcate, am pierdut-o

„Lupta cu COVID-19, din păcate, am pierdut-o. Mai ales că este presiune şi asupra sistemului medical din mai multe puncte de vedere, nu numai asupra capacităţii, ci şi asupra oamenilor care lucrează în sistem. 

Vom ajunge la un moment în care pacienţii nu vor mai putea fi transferaţi către spitale desemnate COVID, ci vor rămâne în spitalele în care sunt şi vor fi trataţi în spitalele respective unde trebuie create circuite la nivelul Terapiei Intensive, la nivelul altor secţii care să permită tratarea altor pacienţi. 

Şi la acest moment avem pacienţi care se tratează în spitalele care nu sunt desemnate Covid pentru că nu reuşim să transferăm imediat, ci transferăm peste câteva ore sau a doua zi”, a mai precizat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.