NEWS ALERT România continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

România a decis să continue vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, pentru toate categoriile de vârstă, a anunțat joi coordonatorul campanie de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Medicul a atras atenția că evenimentele trombotice sunt posibile în cazuri foarte rare și că beneficiile vaccinări depășesc cu foarte mult riscurile.

„Situația epidemiologică este îngrijorătoare. La 100 de oameni diagnosticați, 2,5 persoane decedează. În ultimul timp s-a observat o tendiță de creștere a gravității cazurilor. Ca atare, având în vedere contextul epidemiologic este foarte important să se continuea vaccinarea cu toate vaccinurile disponibile. Evenimentele trombotice sunt posibile în cazuri foarte rare iar beneficiile vaccinări depășesc cu foarte mult riscurile”, a declarat într-o conferință de presă coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta a anunțat că se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă.

Ce se întâmplă cu cei care dezvoltă tromboze după prima doză

„În urma ședinței de lucru care a avut loc joi s-a decis continuarea vaccinării pentru toate grupele de vârstă. Persoanele imunizate cu doza unu rapelul va fi făcut cu același vaccin. Cei care dezvoltă tromboze după prima doză, nu vor mai fi vaccinate la rapel. Vom elabora un material informativ pentru toate persoanele care doresc să se vaccineze”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Gheoghiță spune că renunțarea la vaccinare poate compromite atingerea imunității de grup.

„Renunțarea la vaccinare ne pot aduce în fața unor forme severe de îmbolnăvire și poate fi compromisă atingerea imunității de grup”, a mai declarat Gheorghiță.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati