NEWS ALERT Rusia amenință România cu expulzarea unui oficial MAE român

Moscova amenință cu măsuri similare în cazul expulzării unui oficial rus de la ambasada Rusiei în România. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a declarat că ambasadorul României la Moscova cunoaște „procedura măsurilor echivalente”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat luni, pentru agenția TASS, că ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, cunoaște bine procedura măsurilor reciproce. Declarația vine ca un comentariu la expulzarea adjunctului atașatului militar din cadrul ambasadei ruse la București.

„Ambasadorul român în Rusia este familiarizat cu procedura măsurilor echivalente”, a spus Maria Zaharova, scrie Digi24.

Ambasadorul rus la București: Decizia expulzării este una neprietenoasă

La rândul său, ambasadorul rus la București, Valery Kuzmin, a catalogat măsura expulzării oficialului de la mbasadă drept un gest „neprietenos”, precizând că Rusia poate lua măsuri similare.

„Această decizie este fără îndoială una neprietenoasă și nu duce la îmbunătățirea relațiilor internaționale între Rusia și România”, a declarat ambasadorul, potrivit agenției TASS.

„În acord cu Convenția de la Viena, autoritățile ruse își rezervă dreptul de a lua măsuri relevante ca răspuns”, a mai adăugat Valery Kuzmin.

El a confirmat că a fost convocat la Ministerul român de Externe, unde a fost înștiințat că un adjunct al atașatului militar din cadrul ambasadei ruse la București a fost expulzat.

„Convenția de la Viena nu cere ca motivele pentru astfel de demersuri să fie explicate; diplomații români au evitat cu atenție să facă orice comentariu”, a mai adăugat Kuzmin.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati