Școlile și grădinițele rămân închise până pe 16 noiembrie, se învață online. Ar putea fi închise și parcurile, noaptea

Primarul general Nicușor Dan și prefectul Capitalei Traian Berbeceanu au anunțat luni deciziile privind restricțiile pentru București, după ce măsurile expiră azi, la miezul nopții.

Astfel, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis menținerea restricțiilor. Școlile rămân închise, masca e obligatorie în continuare pe stradă și restaurantele, cinematografele sau teatrele rămân închise.

Măsurile vor fi în vigoare pentru următoarele două săptămâni, până pe 16 noiembrie, ora 00:00.

”S-a decis să sesizăm Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a vedea dacă la un anumit grad de infectare se pot închide parcurile. Am considerat că nu e normal să supra-reglementăm”, a spus Berbeceanu despre posibilitatea închiderii parcurilor pe durata nopții.â

El a spus că sunt mulți tineri care se întâlnesc și fac petreceri, nerespectând regulile în vigoare.

În plus, Berbeceanu a spus că instituțiile de stat și firmele vor fi obligate să își decaleze programul de lucru, pentru a evita aglomerația la metrou și în mijloacele de transport în comun.

Primarul Nicușor Dan a mai anunțat că în ședința Comitetului Municipal s-a luat decizia găsirii de hoteluri care să cazeze românii ce vin acasă din țările unde se introduc măsuri dure de carantină.

”Am decis să identificăm hotelurile care vor să colaboreze cu noi pentru carantinare. Vor fi mulți români care vor veni în România din țările care introduc măsuri dure de carantinare. Va fi un val”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati