NEWS ALERT | Tot mai mulți pacienți cu COVID-19 părăsesc spitalele din București

Dr. Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș” spune că trei persoane infectate cu noul coronavirus au plecat din spital și că mai sunt persoane care doresc acest lucru, doctorul trăgând un semnal de alarmă asupra riscului reîntoarcerii în societate a acestor persoane infectate.

Și Beatrice Mahler, managerul Institutlui ”Marius Nasta”, spune că a avut pacienți infectați care au plecat din spital.

”Sunt oameni inconștienți. Fac un apel la rațiune și bun simț fiindcă oamenii aceștia nu își dau seama ce fac. Îî rog pe toți cei infectați să vină la spital fiindcă riscurile de contagiune sunt mari”, este apelul făcut de Emilian Imbri, scrie Hotnews.ro.

Acesta mai spune că în acest moment nu mai sunt locuri libere în spital, afluxul de persoane cu Covid-19 fiind unul mare.

Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

Un alt efect al deciziei Curții Constituționale este că primii pacienți cu Covid-19 s-au externat la cerere din spital. În acest moment, în România sunt 59.000 de cetățeni în izolare la domiciliu, peste 700 în carantină și aproape 6.000 internați în spital. Autoritățile nu mai au nicio posibilitate de a-i opri, după publicarea motivării deciziei Curții Constituționale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati