Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost blocat, miercuri seara, de aproximativ zece mașini, pentru că a „îndrăznit” să vină în pădurile tăiate ilegal cu „un parlamentar și un europarlamentar”. Activistul a anunțat că a făcut plângere penală împotriva atacatorilor. Plângere penală au făcut și Vlad Gheorghe (europarlamentar) și Filip Havarneanu (deputat), care în urmă cu o săptămână au participat alături de Daniel Bodnar la o acțiune în teren.
Vlad Gheorghe, europarlamentar român USR-PLUS, a povestit pe pagina de Facebook că activistul Bodnar Daniel a fost atacat în timpul unei acțiuni de protejare a pădurilor, pentru că a „îndrăznit” să vină în pădurile tăiate ilegal cu „un parlamentar și un europarlamentar”. De asemenea, acesta a anunțat că va depune plângere penală pentru ultraj și amenințare.
”I s-a spus că este atacat din cauza mea și a colegului cu care am fost săptămâna trecută pe munte și am documentat tăierile și furturile de păduri. În același loc în care am fost săptămâna trecută, hoții l-au înconjurat pe Daniel Bodnar cu mai multe mașini și i-au spus foarte clar că marea greșeala a fost că a venit cu cei doi aleși”, a explicat europarlamentarul.
Acesta a adăugat că hoții de lemne ”nu au nicio problemă să ne amenințe pe noi și pe familiile noastre”.
”Eu voi depune în seara asta o plângere penală pentru ultraj și amenințare, amenințări făcute în legătură cu activitatea noastră ca aleși în slujba cetățenilor. Voi încerca să contactez pe cineva de la IPJ Suceava, să vad ce se întâmplă de acești oameni au curajul să amenințe demnitari publici, să blocheze oamenii și să încerce să le răstoarne mașina”, a completat Gheorghe.
Poliția face verificări
Polițiștii de la Secția Gura Humorului fac cercetări în cazul activiștilor de mediu blocați în trafic, miercuri seară, de aproximativ zece mașini, între Poiana Micului și Mănăstirea Humorului.
Daniel Bodnar a depus plângere pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare”, însă polițiștii s-au autosesizat din oficiu și cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de ,,împiedicare sau îngreunarea circulației publice”. Activiștii, care se aflau în zonă cu trei mașini, le-au oferit polițiștilor și mai multe numere de înmatriculare, de altfel mașinile care i-au blocat fiind și filmate, scrie Monitorul de Suceava.
Cele trei mașini cu care se deplasau activiștii nu au mai putut înainta, după ce la Mănăstirea Humorului s-a dat ”alarma”. Mai mulți tineri au ieșit cu mașinile în drum, în coloană, între Poiana Micului și Mănăstirea Humorului, însă au blocat alternativ și sensul opus, astfel că activiștii nu au mai putut înainta. Ei au fost ținuți pe loc și nu și-au mai putut astfel duce la îndeplinire acțiunea prin care voiau să verifice posibile transporturi ilegale de lemn pe zona Mănăstirea Humorului.