Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Senatului

Plenul Senatului l-a votat, marţi, pe preşedintele PNL Nicolae Ciucă, în funcţia de preşedinte al forului legislativ, după demisia acestuia de la şefia Executivului. Acesta a primit 88 de voturi pentru şi 16 voturi împotrivă. Anca Dragu, propunerea USR, a primit 16 voturi pentru şi 88 împotrivă.

UPDATE 11:15 Nicolae Ciucă, după ce a fost ales preşedinte al Senatului: ”Doresc să vă mulţumesc pentru votul de încredere”

”Doresc să vă mulţumesc în primul rând pentru modul în care aţi sprijinit activitatea Guvernului României începând de la momentul în care Senatului şi-a intrat în mandat”, a spus Nicolae Ciucă după vot, el apreciind sprijinul Parlamentului pentru tot ceea ce Guvernul României a avut nevoie astfel încât să ducă mai departe şi să îşi îndeplinească obiectivele din programul de guvernare.

Ciucă a arătat că programul de guvernare a vizat nu doar partea de administrare, de gestionare de zi cu zi a ţării ci şi obiectivele asumate atât prin finanţare de la bugetul de stat cât şi prin fondurile europene, iar aici a fost nevoie de o activitate parlamentară pentru adaptarea cadrului legislativ la programul de reforme al României.

”Doresc să vă mulţumesc pentru votul dvs de încredere şi să vă asigur că din această poziţie, împreună cu dvs vom continua să desfăşurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliţiei şi la sprijinirea întregii activităţi guvernamentale. Avem proiecte care nu fac altceva decât să continue să modernizeze şi să dezvolte România, pentru asta trebuie să ne desfăşurăm activitatea şi să găsim soluţiile, pentru a falicita din punct de vedere legislativ, tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de ţară”, a mai arătat el.


Știre inițială

Nicolae Ciucă a fost votat de plenul senatului cu 88 de voturi favorabile.

USR a propus-o pe Anca Dragu pentru șefia Senatului.

Nicolae Ciucă a demisionat luni din funcția de premier pentru a se declanșa rotativa guvernamentală.

De asemenea, joi este așteptat ca Marcel Ciolacu să devină premierul României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati