Nicolae Ciucă: ”Admiterea României în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri”

Admiterea României în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri, arată premierul Nicolae Ciucă, într-o postare pe Twitter.

  • ”Votul covârșitor în favoarea României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea PPE”, a completat acesta.

„Rezoluția de astăzi (marți – n.r.) din Parlamentul European privind aderarea României și Bulgariei la Schengen reconfirmă faptul că așteptările noastre de a adera la Schengen sunt justificate și legitime. Sunt îndeplinite condițiile necesare. Decizia ar trebui luată”, scrie pe Twitter Nicolae Ciucă, potrivit Antena3 CNN.

De asemenea, premierul arată pe Facebook că România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.
  • ”România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație. Votul covârșitor în favoarea cauzei României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari.

La ultimul congres al PPE, ținut la Rotterdam, în iunie, delegația PNL a propus ca în rezoluția lucrărilor să fie inclusă și susținerea pe care grupul popularilor o acordă României în demersul de aderare la Schengen. Azi am văzut cât de important este sprijinul marii familii europene de centru-dreapta, din care PNL face parte. Admiterea în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri!”, a precizat premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati