Nicolae Ciucă: Anunţ cu bucurie vestea includerii României în programul Visa Waiver al SUA

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, marţi, ”vestea includerii României în programul Visa Waiver al SUA”. El a amintit că, anul trecut, a avut discuţii cu senatori americani şi a făcut ”eforturi diplomatice intense” pentru a obţine acest statut.

  • ”Aceste eforturi nu doar că vor facilita călătoriile, dar vor consolida şi mai mult relaţia noastră strategică cu SUA, în beneficiul fiecărui român”, a arătat Ciucă.

”Anunţ cu bucurie vestea includerii României în programul Visa Waiver al SUA, care va permite românilor, ca din 2025, să călătorească fără vize în Statele Unite. De-a lungul anului 2023, am avut discuţii directe cu senatori americani şi am făcut eforturi diplomatice intense pentru a obţine acest statut.

  • În martie, senatorii Durbin şi Shaheen au introdus un proiect de lege în Congres pentru a sprijini România în acest demers. A fost un moment crucial şi un semnal puternic din partea partenerilor noştri americani”, a arătat Nicolae Ciucă, marţi, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, în timpul mandatului său de premier, a numit un coordonator naţional pentru Visa Waiver, astfel încât toate instituţiile să lucreze împreună pentru îndeplinirea criteriilor tehnice şi de securitate necesare.

”Aceste eforturi nu doar că vor facilita călătoriile, dar vor consolida şi mai mult relaţia noastră strategică cu SUA, în beneficiul fiecărui român. Mulţumesc tuturor echipelor implicate pentru determinarea şi profesionalismul de care au dat dovadă în îndeplinirea acestui obiectiv major”, a conchis Ciucă.

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru a anunţat, marţi, că România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati