Nicolae Ciucă anunță posibile RELAXĂRI în perioada sărbătorilor de iarnă: „Vom reveni cu hotărâri ale CNSU”

Nicolae Ciucă, premierul României, anunță posibilitatea de a relaxa restricțiile anti-COVID de sărbători în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă. Restricţiile anunţate de CNSU pentru intrarea în ţară vor fi adoptate miercuri prin Hotărâre de Guvern, a mai spus acesta.

„Aseară au fost aprobate măsurile în şedinţa CNSU. Sunt foarte clare, nu este nimic diferit faţă de ceea ce am stabilit duminică. Urmează ca mâine să luăm o HG în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor din CNSU”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Cât privește eventuale relaxări în perioada sărbătorilor, prim-ministrul a spus: „Desigur, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare, vom reveni cu hotărâri ale CNSU vis-a-vis de măsurile din perioada sărbătorilor de iarnă”.

Astfel, se pare că există posibilitatea ca în perioada de Crăciun și Revelion să fie ridicate restricțiile de circulație pe timpul nopții.

Totodată, programul restaurantelor ar putea fi prelungi până la ora 2:00 noaptea.

Se discuta, de asemenea, și despre creștere gardului de ocupare al hotelurilor și pensiunilor până la 70%, și asta deoarece în această perioadă românii preferă să ăși petreacă concediile în astfel de locuri.

Și magazinele ar putea avea un program prelungit, până la ora 23:00.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati