Nicolae Ciucă: „Bugetul este construit în baza tuturor măsurilor care au fost luate pentru a putea să gestionăm cheltuielile”

0
300
Foto: Facebook / Nicolae Ciuca

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului, a declarat că proiectul de buget pentru 2024, care va fi pus în transparenţă marţi seara, este unul „chibzuit” şi în care se alocă sumele necesare pentru investiţii, motorul de dezvoltare al ţării.

„Cred că este o chestiune de minute, dacă nu, sper că nu mai mult de un ceas, să avem bugetul în transparenţă. Bugetul este construit în baza tuturor măsurilor care au fost luate pentru a putea să gestionăm cheltuielile bugetare şi să creştem veniturile şi să asigurăm României dezvoltarea economică.

Nu este doar o analiză a noastră. Am putut să citim prognozele economice de la instituţiile internaţionale care fac analize pe macroeconomie şi prognoza este una pozitivă pentru ţara noastră, existând potenţial pentru o creştere economică mai mare decât am avut în anul 2023, motiv pentru care bugetul este unul chibzuit.

Este un buget în care se asigură obiectivele prioritare, aşa cum ne-am angajat, şi anume să alocăm sumele necesare pentru investiţii”, a afirmat Ciucă, la Digi 24.

El a spus că investiţiile sunt motorul de dezvoltare al ţării, iar trei sectoare contribuie substanţial la Produsul Intern Brut al României, anume construcţii, IT-ul şi agricultura.

Potrivit lui Ciucă, în bugetul pentru 2024 este alocată cea mai mare sumă pentru Educaţie, ca procent în Produsul Intern Brut.

„Am putut să vedem o creştere cu aproximativ 61% a bugetului pentru Educaţie, astfel încât să asigurăm intrarea în vigoare a noilor legi ale Educaţiei, să asigurăm salariile personalului didactic”, a adăugat liderul PNL.

El a mai spus că la capitolul sănătate există o creştere a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a celui al Ministerului Sănătăţii.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.