Nicolae Ciucă: „Ca români, înțelegem bine această dorință firească a ucrainenilor de a trăi la fel ca ceilalți europeni”

Președintele Senatului Nicolae Ciucă transmite că în cadrul întâlnirii de astăzi cu Volodimir Zelenski a dar asigurări că România rămâne alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa recentă, garantând tot sprijinul pe care îl poate oferi .

„I-am spus aceste lucruri președintelui ucrainean Volodîmîr Zelenski, una dintre figurile emblematice ale luptei pentru libertate în aceste vremuri, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o la Palatul Parlamentului.

Ca români, înțelegem bine această dorință firească a ucrainenilor de a trăi la fel ca ceilalți europeni, într-o țară liberă, sigură, democratică și prosperă. De aceea, România susține integral obiectivele de integrare europeană și de securitate ale Ucrainei. Acesta a fost și drumul României după ieșirea din sfera de influență a Moscovei, care s-a dovedit a fi calea cea mai bună pentru toată Europa de Est.
România a fost alături de Ucraina din prima zi a războiului și va continua să fie, cât timp va fi nevoie. Chiar din februarie 2022, am primit și îngrijit refugiați pe care continuăm să îi găzduim. Peste 5,3 milioane de cetățeni ucraineni au tranzitat țara noastră, iar peste 100.000 de refugiați se află acum aici, beneficiind de sprijinul statului român, al organizațiilor non-guvernamentale și al cetățenilor.
Pentru că știm bine ce a însemnat în istoria noastră ideologia imperialistă a Moscovei, ne dorim ca Ucraina să iasă cu bine din această grea încercare istorică, pentru a se alătura comunității statelor libere. Victoria împotriva cruzimii și a crimelor va fi benefică fiecărui cetățean ucrainean, român sau al oricărui stat care prețuiește libertatea și democrația.”, scrie Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati