Nicolae Ciucă, către patronate: Cota unică de impozitare are efecte benefice asupra economiei, iar guvernul pe care îl conduc nu are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri

Cota unică de impozitare are efecte benefice asupra economiei, iar guvernul pe care îl conduc nu are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri. Aceasta a fost una dintre concluziile întâlnirii pe care am avut-o, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Confederației Patronale ”Concordia”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL.
Ciucă afirmă că această asociație este un important partener social al executivului, companiile membre generând o cotă cumulată de 30% din PIB-ul României.
”Le-am prezentat soluțiile pe care le avem la nivel guvernamental pentru problemele pe care mi le-au semnalat: deficitul de forță de muncă se poate acoperi atât prin eficientizarea procedurilor de recrutare a lucrărilor din afara UE, cât și prin programe active de stimulare a inserției pe piața muncii a cetățenilor români. De asemenea, vom identifica resursele necesare continuării programului Kurzarbeit, destinat sectoarelor afectate de invadarea Ucrainei de către Rusia”, spune premierul.
I-am asigurat pe reprezentanții organizației patronale că vom continua programele guvernamentale de protejare a cetățenilor și a economiei de efectele crizei energetice. Avem resursele financiare pentru a susține măsurile de plafonare a tarifelor și avem în plan proiecte ample de modernizare și dezvoltare în domeniul electricității, pe tot parcursul de la producție până la furnizare, mai afirmă Ciucă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati