Nicolae Ciucă: Cetățenii vor avea un grad crescut de protecție în fața unor agresiuni iminente, putând să solicite un ordin de protecție

0
317
Foto: Facebook / Nicolae Ciuca
Președintele PNL, Nicolae Ciucă afirmă joi că cetățenii vor avea un grad crescut de protecție în fața unor agresiuni iminente, putând să solicite un ordin de protecție. 
”Cetățenii vor avea un grad crescut de protecție în fața unor agresiuni iminente, putând să solicite un ordin de protecție. Acest instrument judiciar și-a arătat eficiența în protejarea victimelor violenței domestice și este extins acum la orice situație în care există riscul unei agresiuni iminente. Durata sa maximă se majorează de la 6 la 12 luni.
Proiectul PNL care aduce aceste modificări a fost aprobat astăzi în ședința de guvern, la propunerea ministrului PNL al Justiției, Alina Gorghiu, și cu susținerea tehnică a ministrului liberal al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.
Această lege, susținută activ de miniștrii liberali, va crește numărul de vieți salvate, va evita traumele fizice sau psihice și va crește gradul general de protejare a cetățenilor. Faptele ce pot justifica solicitarea unui asemenea ordin sunt orice acte de violență fizică sau psihică ce pun în pericol viața, integritatea sau libertatea unei persoane. În cazurile grave, se poate aplica monitorizarea agresorului cu o brățară electronică.
Ca președinte al Senatului, mă voi asigura că proiectul va fi dezbătut în mod eficient și va fi adoptat cât mai rapid, pentru ca intrarea în vigoare a acestor prevederi care pot salva vieți să fie urgentată”, spune președintele PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.