Nicolae Ciucă: Consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din priorităţile noastre comune

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, după participarea la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, că consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din priorităţile noastre comune, el afirmând că evenimentele petrecute în aceste zile în Turcia şi Siria ne obligă la responsabilitate şi la accelerarea acestor demersuri.

  • Premierul Nicolae-Ionel Ciucă afirmă că implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, continuarea procesului de descentralizare, digitalizarea în administrația publică, reabilitarea energetică a clădirilor și modernizarea rețelei de drumuri județene, a unităților medicale sunt problematici deosebit de importante ale autorităților locale, aflate pe lista priorităților Guvernului.

”Am participat astăzi la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și am folosit acest moment să transmit autorităților locale că sunt un partener de încredere pentru administrația publică centrală și că solicitările venite din partea dumnealor sunt analizate și integrate în deciziile luate la nivel guvernamental”, spune premierul.

”Consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din prioritățile noastre comune. Evenimentele petrecute în aceste zile în Turcia și Siria ne obligă la responsabilitate și la accelerarea acestor demersuri, pentru a proteja populația. Avem fonduri europene și naționale pentru consolidarea clădirilor de locuit și instituțiilor publice și i-am încurajat pe toți președinții consiliilor județene să le utilizeze pentru siguranța cetățenilor. I-am asigurat, totodată, că în Guvern vor avea în continuare un partener de dialog și sprijin pentru accesarea fondurilor naționale și europene, sursă importantă pentru dezvoltarea comunităților locale și creșterea calității vieții oamenilor”, a declarat șeful Executivului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati