Nicolae Ciucă, despre compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani: „Nu a fost vorba despre o dispută care dă mai mult”

Premierul Nicolae Ciucă a explicat decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul carburanților. El spune că măsura s-a decis în coaliție, inclusiv cuantumul ajutorului, ținând cont de resursele pe care România le are în acest moment, anunță B1. 

„A fost discutată și soluția că trebuie să fim cât se poate de realiști și să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului. Aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare. În momentul acesta vreau să știe toți cetățenii că aceasta este realitatea. Atât am putut asigura de la bugetul statului.

Nu ne dorim ca și în România să ajungem la restricționarea cantității de carburanți care se poate cumpăra de la pompă. Am căutat ca prin această măsură să existe cantitatea de carburanți necesară desfășurării activităților economice.

Doresc să menționez că prin această măsură nu le anulăm pe cele aflate în vigoare este o măsură complementară. Toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate”., a declarat premierul.

„Nu a fost vorba despre o dispută care dă mai mult”

Ciucă a subliniat că România își poate asigura aproximativ un sfert din producția proprie de petrol. La o tonă de petrol național trebuie să importăm, peste 3 tone de petrol sau produse petroliere.

„Nu a fost vorba despre o dispută care dă mai mult. Nu cred că trebuie să creăm cetățenilor așteptarea că cineva putea da mai mult și nu a dat.

Am luat termen de referință trei luni de zile pentru că este clar că piața este volatilă și avem nevoie să ținem cont de întreaga dinamică a pieței și să fim în măsură să intervenim când e cazul”, a completat Ciucă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati