Nicolae Ciucă, după publicarea raportului privind implementarea acquis-ului Schengen: ”Sperăm că aceste rezultate vor face posibilă o decizie pozitivă privind aderarea României la Schengen”

0
120
Foto: Facebook / Nicolae Ciuca

Raportul misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen a fost publicat miercuri, 23 noiembrie, evaluările foarte bune ale experților europeni fiind primite ”cu satisfacție” de premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă precizează că acest raport este o reconfirmare a faptului că România îndeplinește cerințele prevăzute de acquis-ul Schengen în domeniile vizând politica de vize și protecția datelor.

Totodată, raportul misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen confirmă că țara noastră ”este deosebit de activă în cooperarea judiciară în materie penală cu restul partenerilor europeni”.

Am primit cu satisfacție raportul misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen, publicat astăzi, raport care consemnează evaluările foarte bune ale experților europeni în urma vizitei pe care aceștia au avut-o în România și la Istanbul, la 17 noiembrie 2022.

Pentru Guvernul României, reconfirmarea, prin raportul publicat astăzi, a faptului că îndeplinim cerințele prevăzute de acquis-ul Schengen în domeniile vizând politica de vize și protecția datelor, precum și a faptului că România este deosebit de activă în cooperarea judiciară în materie penală cu restul partenerilor europeni, reprezintă o nouă validare a meritelor noastre pentru a adera la Schengen”, a transmis Nicolae Ciucă.

Ne bucură să constatăm că experții europeni au apreciat în mod special modul în care țara noastră respectă cu strictețe legislația și procedurile europene, făcând dovada unei infrastructuri tehnice exemplare, precum și a unei pregătiri solide și performante a personalului care gestionează aceste domenii, conform standardelor Schengen”, a completat acesta.

”Guvernul României rămâne angajat pe aceleași coordonate de seriozitate și angajament”

Premierul Nicolae Ciucă a concluzionat că există speranțe foarte mari într-o decizie pozitivă privind aderarea României la Spațiul Schengen, ținând cont de acest raport, spunând și că Guvernul României se păstrează pe aceleași coordonate ”de seriozitate și angajament pentru a contribui la siguranța cetățenilor europeni”.

Suntem cu atât mai îndreptățiți astăzi să sperăm că aceste rezultate pozitive suplimentare vor face posibilă o decizie pozitivă privind aderarea României la Schengen. România aduce deja, după cum se vede și din conținutul acestui raport, o contribuție solidă, profesionistă la securitatea acestui spațiu și a Uniunii Europene în ansamblu.

Guvernul României rămâne angajat pe aceleași coordonate de seriozitate și angajament pentru a contribui la siguranța cetățenilor europeni. Aderarea noastră la Schengen aduce o valoare adăugată incontestabilă în acest sens”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.