Nicolae Ciucă: Mandatul PNL este căutarea soluţiilor pentru susţinerea unui guvern minoritar

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și fostul premier desemnat, Dacian Cioloș, vor avea o întâlnire în momentele ce urmează. Nicolae Ciucă încearcă să obțină voturile necesare pentru a trece de votul din Parlament.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat, luni, la Parlament, că va avea discuţii cu toţi cei care sunt dispuşi să înţeleagă faptul că trebuie găsite soluţii pentru ieşirea din criză, el menţionând că mandatul conducerii PNL este pentru un guvern minoritar, susţinut în Parlament.

”Acesta este mandatul, este o situație foarte dificilă, atât din punct de vedere politic dar trebuie să avem în vedere și criza sanitară. Pe baza discuțiilor pe care le avem în Parlament ne dorim să obținem susținerea pentru acest guvern, un guvern care își propune să rezolve criza în care ne aflăm.”, a declarat premierul desemnat.

”Suntem în Parlamentul României, unde sper să găsim soluţii şi dialog”, a spus Ciucă, precizând că este foarte uşor de a spune nu facem”.

”Nu cred că ne găsim în situaţia nu facem”, a afirmat Ciucă, precizând că a venit pentru a avea un dialog. Ciucă a spus că a avut o discuţie telefonică şi cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

”A rămas să finalizăm şi programul de guvernare, să analizăm cele zece măsuri prioritare ale dumnealor, analizăm măsurile, finalizăm întâlnirea de astăzi cu domnul Dacian Cioloş. (…) Vom avea discuţie cu toţi cei care sunt dispuşi să avem această discuţie şi să înţeleagă faptul că noi trebuie să găsim soluţii pentru ieşirea din criză”, a spus premierul desemnat.

Întrebat dacă sunt dispuşi să primească PSD în Guvern, Ciucă a spus că sunt dispuşi la dialog. ”Unde, când şi cum urmează să…”. El a precizat că ”mandatul PNL este să caute susţinere pentru un Guvern minoritar”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati