Nicolae Ciucă, mesaj de 8 Martie: Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului este dureroasă

0
173
Foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-şi pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, afirmă premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj transmis de 8 Martie – Ziua internaţională a femeii.

„Anul acesta ziua de 8 Martie este puternic umbrită de viitorul devenit dintr-odată incert şi extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina. Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-şi pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, când nimeni nu credea că omenirea mai poate trăi drame ca aceasta”, afirmă premierul.

Şeful Guvernului de la Bucureşti spune că „cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecinţele umanitare şi la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război trebuie să înţeleagă că este timpul să audă şi să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul şi să dea şansă vieţii şi păcii”.

„Femeile din întreaga lume reprezintă pentru noi simbolul vieţii şi speranţei. Astăzi trebuie să ne bucurăm de primăvară şi să le sărbătorim. Să le spunem „La mulţi ani!” şi să le mulţumim pentru căldura şi sensibilitatea pe care le aduc în viaţa fiecăruia dintre noi. (…) Raţiunea va învinge în cele din urmă ambiţiile iraţionale. Mame, bunici, surori, soţii, fiice, colege, tuturor femeilor le doresc multă sănătate, fericire şi să se bucure în linişte şi pace de tot ceea ce le este drag! În acelaşi timp, transmit un mesaj de solidaritate cu refugiaţii din Ucraina, majoritatea femei, şi cu familiile lor rămase acasă să-şi apere ţara”, conchide Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.