Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Justiţiei: ‘Provocarea e să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin MCV’

1
305
sursa foto: www.gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă susţine, într-un mesaj de Ziua Justiţiei, că el crede în obiective precum justiţia în slujba cetăţeanului şi un sistem modern, eficient, accesibil şi de calitate, care pot fi sprijinite prin PNRR.

  • „Provocarea este să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi să demonstrăm că justiţia română funcţionează sută la sută pe principiile spaţiului de justiţie al Uniunii Europene”, arată el.
„Marcată în fiecare an în prima duminică a lunii iulie, Ziua Justiţiei subliniază rolul actului de justiţie, al partenerilor instanţelor de judecată şi al tuturor oamenilor legii în consolidarea statului de drept. Discuţiile purtate recent cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová, care au vizat şi progresele înregistrate de România în implementarea recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, ne încurajează să continuăm demersurile pe care le facem pentru reformarea sistemului de justiţie. Provocarea este să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi să demonstrăm că justiţia română funcţionează sută la sută pe principiile spaţiului de justiţie al Uniunii Europene”, a afirmat Ciucă, în mesajul transmis de Ziua Justiţiei.
El a adăugat că obiectivele în domeniul justiţiei pot fi realizate inclusiv prin proiecte finanţate prin PNRR.
„Justiţia în slujba cetăţeanului şi un sistem modern, eficient, accesibil şi de calitate, adaptat nevoilor societăţii şi mediului de afaceri – sunt obiective în care cred şi pe care echipa guvernamentală şi le-a asumat prin Programul de Guvernare.
Avem posibilitatea să le susţinem acum inclusiv prin proiecte care vor primi finanţare de la bugetul Uniunii Europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Respectul faţă de lege, adevărul, apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţeanului, imparţialitatea, integritatea şi independenţa corpului judecătoresc şi a tuturor celor aflaţi în slujba legii sunt valori care trebuie să primeze într-un sistem de justiţie adaptat transformărilor profunde petrecute în ultimele trei decenii în societatea românească. La mulţi ani Justiţiei române şi tuturor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu!”, a conchis Ciucă.

1 COMENTARIU

  1. Avem justitie in Romania ???!!! O cocina de excroci ce reprezinta interesele altora , personale , de grup sau nationale. Poporul Roman nu exista pentru ei si cu atat mai putin legile noastre . Ne executa afaceristii care constituie concurenta strainilor. Ne executa politicienii pentru maruntisuri , Cesnoiu , Dragnea ca ex dar acopera talhariile economice , Arafat, Johanis etc. Bancile vand creditele neperformante pe doi lei catre firme straine care apoi folosind mafia executorilor , prin incalcarea voita a legilor noastre executa Romanii . Sa dea Ciuca lege OUG , ca acestea sa fie cumparate de statul Roman daca tot sunt pe doi lei . Au executat statul nostru si au atribuit peste legile noastre pensii speciale . NU AVEM JUSTITIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.