Nicolae Ciucă, reacție după demisia lui Andrei Baciu: ”A fost o demisie de onoare”

0
294
Foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că nu a fost nevoie să-i ceară lui Andrei Baciu să se retragă de la şefia CNAS, menţionând că a fost o demisie de onoare, ca urmare a faptului că numele acestuia a fost vehiculat în dosarul de la DNA privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID.

  • „Am vorbit cu domnul Baciu, nu a fost nevoie să-i cer demisia. A fost o demisie de onoare, considerând că, odată ce i-a fost vehiculat numele în acel dosar, îşi va da demisia de la Casa de Sănătate”, a afirmat Ciucă, întrebat, înaintea şedinţei conducerii PNL, dacă i-a cerut lui Andrei Baciu să-şi dea demisia de la CNAS.

Întrebat dacă Florin Cîţu, care se acuzat în acelaşi dosar, va rămâne în partid, liderul PNL a precizat: „Atât timp cât dosarul nu a fost trimis în judecată, aşa cum este prevăzut în statut, nu trebuie să-şi dea demisia din partid”.

El a completat că Florin Cîţu nu şi-a dat demisia din grupul senatorilor PNL.

Andrei Baciu şi-a anunţat luni dimineaţa demisia din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Ulterior, el s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, în care prejudiciul ar fi de peste un miliard de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.