Nicolae Ciucă: „Reforma administrației e necesară, trebuie să fie asumată”

În opinia liderului PNL Nicolae Ciucă, e nevoie de două procese care merg mână în mână: reforma administrației și procesul digitalizare.

  • Într-un talk show de la Prima News, liderul Senatului a spus că a început aceste două procese din timpul mandatului său de premier și a lăsat aceste două proiecte actualului Guvern, astfel încât primele efectele lor se vor vedea la jumătatea anului viitor.

„Tot ceea ce trebuie făcut, pentru noi, ca țară, dacă vrem să ne respectăm, ca oameni și ca națiune, trebuie să finalizăm acest proces de digitalizare. În cadrul ANAF, trebui să fie făcută o evaluare transparentă a riscurilor și de reducere a evaziunii fiscale, în special pe TVA. Nu este niciunde eradicată evaziunea, însă avem nevoie de măsuri pentru reducerea ei”, a precizat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a adăugat că se lucrează deja la digitalizarea administrației publice locale și a ANAF, dar e un proces de durată: „real vorbind, primele efecte le putem vedea la jumătatea anului viitor. Unele dintre ele chiar mai devreme trebuie să înceapă. Calendarul este în grafic”.

  • În ceea ce privește reforma administrativă, Nicolae Ciucă susține că e nevoie de modificări legislativă care să permită o adevărată schimbare, însă e nevoie de o asumare politică fermă:

„Este o problemă pe care noi o tot discutăm și o rostogolim în spațiul public, în care vorbim despre toate aceste probleme de oportunitate. Dincolo de oportunitate, este o problemă de asumare a deciziei”, consideră Nicolae Ciucă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati