Nicolae Ciucă, reuniune la nivel înalt cu liderii lumii. Liderul Senatului participă la Consiliul Nord-Atlantic, la Washington

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă astăzi, la Washington D.C., ora locală 16.00, la Consiliul Nord-Atlantic.

Prezența acestuia la lucrările Summitului NATO este cu atât mai importantă cu cât la eveniment sunt așteptați șefii de stat și de guvern din statele aliate.

Liderul PNL a susținut ieri un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a NATO, eveniment desfășurat în marja summitul crucial de astăzi.

“În cei 75 de ani de existență, NATO a oferit securitatea necesară consolidării democrației și dezvoltării economiei,” a declarat Ciucă în deschiderea lucrărilor Summitului Parlamentar al NATO, cu accent pe importanța crucială a Alianței în asigurarea securității și stabilității globale de-a lungul celor 75 de ani de existență.

Liderul PNL, la reuniunea șefilor de stat și de guvern, unde se iau decizii strategice privind securitatea

Acesta a menționat că, de când a devenit membră NATO, țara noastră a crescut responsabil cheltuielile pentru apărare și a participat la misiunile NATO oriunde a fost nevoie.

“Suntem gata să contribuim la deciziile strategice. În concluzie, puterea NATO stă în unitatea noastră şi în valorile comune. Împreună ne vom asigura că NATO va rămâne o forţă politică puternică”, a reafirmat preşedintele Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis este prezent, de asemenea, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, din Washington, D.C., Statele Unite ale Americii.

„În cadrul Summitului, liderii vor adopta decizii importante cu privire la consolidarea sprijinului pe termen lung pentru Ucraina, oferind mai multă predictibilitate acestuia. Totodată, liderii Aliați vor agrea asupra întăririi și a modernizării pe mai departe a posturii de descurajare și apărare colective”, a transmis Administrația Prezidențială.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati