Nicolae Ciucă: Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României

0
260
10 august

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că 10 august 2018 rămâne o „pată întunecată în istoria recentă a României”, arătând că instituţiile şi clasa politică au datoria să apere dreptatea şi să nu mai permită ca un astfel de moment să se repete.

„Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României. A fost un eşec al democraţiei noastre şi un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetăţeni şi instituţiile statului. Cetăţenii şi-au exercitat atunci dreptul la liberă exprimare şi au apărat independenţa justiţiei. Violenţa împotriva unor manifestanţi paşnici, ca şi agresiunea asupra celor care apără legea sunt inacceptabile într-o democraţie liberală autentică. Toţi cetăţenii trebuie protejaţi în exerciţiul liber al drepturilor fundamentale, în niciun caz abuzaţi şi intimidaţi. Democraţia este puternică atunci când cetăţenii sunt liberi să îşi exprime ideile, opiniile”, a scris Ciucă, joi, pe Facebook.

El subliniază şi că ziua de 10 august 2018 a devenit un moment simbolic care nu trebuie uitat şi a cărui importanţă nu trebuie diminuată.

„Suntem datori, moral, legal şi instituţional, clasă politică şi instituţii deopotrivă, să apărăm dreptatea şi să nu mai permitem niciodată ca un astfel de moment nefast să se repete. Suntem datori să învăţăm din greşelile trecutului şi să construim o societate în care libertatea individuală să fie cu adevărat valoarea supremă pe care instituţiile statului să o protejeze şi să o dezvolte pentru viitor”, adaugă Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.