Niculae Bădălău, fost senator PSD și actual vicepreședinte al Curții de Conturi, reținut de DNA

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA într-un dosar de corupție, spun surse judiciare pentru Digi24, conform HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, anchetatorii DNA au informații din care reiese că fostul politician, care a ieșit din PSD în 2020, când a preluat funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, ar fi intervenit la instituții pentru acordarea de contracte finanțate din bani publici pentru firmele copiilor săi, pe care le controla, în realitate, tot el.

El a fost audiat timp de mai multe ore.

La sediul DNA a venit și Gabi Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău. În sediul DNA a intrat, la un moment dat, și celebrul avocat Florian Șurghie, potrivit Libertatea.

În 2020, Libertatea scria că fiul, fiica și ginerele vicepreședintelui Curții de Conturi Niculae Bădălău fac afaceri cu statul, iar contractele sunt verificate tot de membri ai PSD.

„Unul dintre cele mai sărace și subdezvoltate județe ale României, județul Giurgiu, se străduiește să atragă fonduri europene, în plină pandemie, pentru extinderea spitalului din Bolintin-Vale, un oraș mărunt de provincie. Numai că banii, aproximativ 1.300.000 de euro, ajung la o firmă care, după ani întregi de inactivitate, ajunge să câștige contracte grele cu primăriile din județ, după ce la conducerea ei se instalează un tânăr absolvent al Facultății de Științe Economice al Universității “Spiru Haret”: Răzvan-Alexandru Marica, ginerele lui Niculae Bădălău.

Niculae Bădălău a mai fost cercetat în 2013 pentru trafic de influență, pentru că ar fi „apărat interesele unei societăți comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenției Naționale pentru Administrare Fiscala (ANAF), cât și pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA)”. Dosarul a fost clasat în cele din urmă de procurori.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati