Nicuşor Dan anunţă disponibilizări. 2.700 de angajați, daţi afară după închiderea companiilor municipale

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, că vor fi disponibilizaţi aproape 3.000 de oameni, după ce au fost definitivate procedurile pentru închiderea a 14 companii municipale.

Nicușor Dan susține că, odată cu desființarea a 14 dintre cele 22 de companii municipale înființate de Gabriela Firea, a concediat 2.700 de oameni și a economisit 150 de milioane de lei.

„Am definitivat procedurile noastre administrative pentru a închide 14 din cele 16 companii pe care urma să le închidem în prima etapă.

Din cele 14 companii vor fi disponibilizați 2.700 de oameni, mulți dintre ei au plecat deja, cheltuielile salariale anuale ale acestor oameni, 150 de milioane de lei”, a anunţat, marţi, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, într-o conferință de presă.

Acesta a vorbit și de cheltuielile „exagerate pe care aceste companii municipale le-au produs în bugetul orașului”.

”Prejudiciu de sute de milioane de euro”, la companiile municipale

„E un prejudiciu de sute de milioane de euro.

Vă aduc aminte doar că în urma unui control al Ministerului Finanțelor am sesizat DNA-ul pentru gravele prejudicii și abuzuri de la Compania de Cimitire, unde s-au eludat poceduri de achiziție publică, unde s-au cumpărat cu sume mult peste prețul pieței mai multe bunuri”, a mai spus Dan.

Din cele 16 companii au mai rămas de închis cele de parking și de protecție civilă, însă se vor închide şi acestea curând, a mai precizat primarul Capitalei.

Patru companii municipale vor fi menținute provizoriu

Patru companii care vor fi menținute provizoriu „pentru că asigură niște servicii pe care la un moment dat o să le trecem în structura municipalității”.

Este vorba de iluminatul public, de întreținerea semafoarelor, de activitatea de dezinfecție, dezinsecție, deratizare și de compania imobiliară care are în administrare blocul social din Ghencea, a explicat edilul.

STB-ul, Termoenergetica și Energetica rămân

„O să păstrăm evident STB-ul, Termoenergetica și Energetica și o păstrăm Trustul de clădiri metropolitane, pentru că trustul se ocupă marile lucrări de infrastructură ale municipalității și am pierde cel puțin un an să transferăm aceste lucrări către alte companii”, a mai spus Nicușor Dan.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati