Nicuşor Dan: 600 de metri de conductă nouă vor asigura distribuţia căldurii pentru cartierul Dorobanţi – FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că peste 600 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecţie a avariilor vor asigura distribuţia căldurii pentru cartierul Dorobanţi.

”Peste 600 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariilor au fost montați și supuși probei de presiune, pe Calea Dorobanților, pe un tronson de magistrală din șantierul Obiectivului 4 – Magistrala II-III Grozăvești”, anunță edilul pe pagina de Facebook.

Este vorba despre un tronson de magistrală din şantierul Obiectivului 4 – Magistrala II-III Grozăveşti, unde din cei 11 kilometri de reţea ce trebuie modernizată au fost înlocuiţi trei până în prezent.

„În această zonă, lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii au înlocuit vechile ţevi, aflate într-o stare avansată de degradare şi au montat conducte noi, cu garanţie de peste 30 de ani, care vor asigura distribuţia apei calde şi a căldurii, fără întreruperi şi avarii, pentru toţi locuitorii cartierului Dorobanţi.

Pe toată durata lucrărilor, niciun locatar al blocurilor din această zonă nu are de suferit, pentru că apa caldă şi căldura sunt livrate prin intermediul unor conducte provizorii, montate înainte de începerea lucrărilor de modernizare a reţelei de termoficare”, a scris Nicuşor Dan.

În același timp, compania Municipală Energetica Servicii precizează că perimetrul este „foarte dificil din punct de vedere al configuraţiei” reţelei de termoficare.

„Regretăm durata relativ mare de timp a execuţiei lucrărilor şi facem apel la înţelegerea cetăţenilor, pentru că lucrătorii noştri intervin într-un perimetru foarte dificil din punct de vedere al configuraţiei reţelei de termoficare, cu numeroase provocări de ordin tehnic, care necesită modificări de proiect şi obţinerea unor avize speciale, având în vedere zona de centru în care se efectuează lucrările”, scrie compania, pe aceeaşi reţea de socializare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati