Nicuşor Dan: 80 de poliţişti locali vor ieşi din birouri pentru a face muncă de teren

0
294
sursa foto: Facebook - Politia Locala Bucuresti - www.plmb.ro

Primarul general anunţă că în următoarea şedinţă a Consiliului General al Capitalei va fi dezbătută modificarea organigramei pentru Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, conform căreia 80 de poliţişti locali vor ieşi din birouri pentru a face muncă de teren.

„O să vedeţi proiectul de organigramă pe care l-a făcut (directorul instituţiei – n.r.), în care sunt vreo 80 de poliţişti locali care ies din birouri şi se duc pe străzi. În următoarea şedinţă o să vedeţi modificarea programului de la 12 la 8 ore”, a precizat edilul general, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Poliţia Locală avea multe probleme, afirmă Nicușor Dan, care apreciează activitatea noului director, de o lună jumătate, de când a fost instalat.

La începutul lunii octombrie, Nicuşor Dan anunţa că Eduard-Valentin Stroe este noul director general al Poliţiei Locale Bucureşti, dar şi că îşi doreşte o modificare a organigramei, astfel încât numărul poliţiştilor care se ocupă de ordine publică să crească de la 130 la 200.

Edilul menţiona că există peste 350 de poliţişti locali, dintre care aproximativ 130 se ocupă de ordine publică.

Totodată, Nicuşor Dan se declara nemulţumit de faptul că poliţiştii locali nu sunt prezenţi în stradă şi nu asigură activitatea de control.

„O să îi vedeţi pe stradă şi o să aibă fiecare zona lui. Asta înseamnă Poliţie Locală – fiecare să fie responsabil de o zonă, să semnaleze tot ce se întâmplă acolo. (…) În momentul de faţă, dacă vă duceţi în Gara de Nord şi veţi vedea taximetria nelegală, asta ne spune că nu funcţionează activitatea de control”, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.