Nicuşor Dan a confirmat că va candida din nou pentru Primăria Capitalei

0
241
Anunțul lui Nicușor Dan despre termoficare.
Anunțul lui Nicușor Dan despre termoficare.

Primarul Nicuşor Dan a confirmat, duminică, faptul că va candida ca independent la alegerile viitoare pentru Bucureşti, cu susţinerea partidelor care îşi doresc acest lucru. El a precizat că vrea să continue proiectele începute.

  • ”Eu îmi doresc foarte mult, da, pentru că, în opinia mea, abia am aşezat nişte mecanisme, am astupat nişte găuri şi abia a început să funcţioneze mecanismul şi sunt lucruri pe care le-am început şi pe care aş vrea să le terminam, de exemplu, liniile de tramvai”, a spus edilul, potrivit Agerpres.

Întrebat sub umbrela cărui partid ar vrea să candideze, Nicuşor Dan a spus: „Este o ecuaţie foarte, foarte simplă în Bucureşti. De când alegerile se fac într-un singur tur, dacă dreapta candidează separat, câştigă PSD, dacă dreapta candidează cu candidat unic, câştiga dreapta. În 2020, a fost o presiune din partea publicului de dreapta care voia un candidat unic, lucrul ăsta, sunt optimist, că se va întâmpla şi anul viitor. (…) Din punct de vedere politic discutăm, dar nu suntem în momentul acela. Toată lumea îşi face socoteli, se uită la sondaje. (…) E un amalgam de strategii, probabil că la începutul anului viitor va fi o cristalizare”.

Referitor la un posibil contracandidat, actualul primar general, Nicuşor Dan, a arătat că „PSD a fost un dezastru pentru Bucureşti, în ultimii 12 ani, înainte de mandatul ăsta”, şi de aceea „este important să existe un candidat unic pe dreapta”.

De asemenea, el a precizat că va candida şi în cazul în care va exista o alianţă PNL-PSD.

„Desigur, da. Mi-e greu să cred că nu voi candida ca independent peste un an, independent de partide, coaliţii. Voi candida independent, care speră să aibă susţinerea cât mai multor partide de dreapta. (…) Este o fragmentare pe partea dreaptă şi niciunul dintre partide, singur, cel puţin cu candidaţii pe care îi ştim astăzi, nu are vreo şansă să câştige. (…) Dacă întrebaţi publicul de dreapta, el îşi doreşte ca dreapta, cu un candidat sau altul, să continue să guverneze local în Bucureşti. (…) Anul viitor o să fie mai multe rânduri de alegeri, partidele nu şi-au terminat strategiile. Există discuţii (…) probabil că la începutul anului viitor o să ştim mai bine”, a mai spus edilul general al Capitalei.

Nicuşor Dan a participat, duminică, la evenimentul „Străzi Deschise – Bucureşti promenadă urbană” organizat pe strada Pucheni din Sectorul 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.