Nicușor Dan a depus cererea de finanţare pentru 166 de staţii de reîncărcare pentru maşinile electrice

0
162
sursa foto: Pixabay

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, luni, depunerea cererii de finanţare pentru 166 de staţii de reîncărcare pentru maşinile electrice.

”Am depus cererea de finanţare, la Administraţia Fondului pentru Mediu, în vederea instalării a 166 de staţii de reîncărcare pentru maşinile electrice, proiect pentru care am primit aprobarea consilierilor generali, la ultima şedinţă”, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei.

Cele 166 de staţii, cu 322 de puncte de reîncărcare, vor fi montate în apropierea instituţiilor publice/imobilelor care sunt în proprietatea/administrarea municipiului Bucureşti.

O staţie de reîncărcare va fi formată din minimum două puncte de reîncărcare.

Potrivit primarului, valoarea totală a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in în localităţi, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală” este de 11.522.269, 22 lei, inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă – 9.955.754,60 lei, inclusiv TVA.

”Cele 166 de staţii de reîncărcare se vor adăuga celor 40 care urmează a fi amplasate potrivit unui protocol de colaborare existent între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti. Prin stimularea utilizării vehiculelor electrice, contribuim la îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, şi dezvoltăm transportul ecologic”, a mai transmis Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.