Nicușor Dan a depus la AFM o nouă cerere de finanţare nerambursabilă pentru iluminatul public

0
211
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) o nouă cerere de finanţare nerambursabilă, de 50 de milioane de lei, pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public, prin care vor monta corpuri de iluminat noi pe 34 de artere din Capitală.

„Am depus la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) o nouă cerere de finanţare nerambursabilă, în valoare de 50 de milioane de lei, pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public. Vom monta corpuri de iluminat noi, moderne, eficiente din punct de vedere energetic pe 34 de artere din Capitală”, a anunţat primarul Nicuşor Dan.

  • El arată că este vorba despre Bd. N. Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, strada N. Caramfil, strada Av. A. Şerbănescu, Bd. Aerogării, Bd. I. I. de la Brad, Şos. Gh. Ionescu Şişeşti, Şos. Pantelimon, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Calea Giuleşti, Bd. Constructorilor, Calea Crângaşi, strada Valea Cascadelor, strada Preciziei, Şos. Antiaeriană, Şos. Alexandriei, Calea Rahovei, Calea Floreasca, Şos. Pipera, Bd. Expoziţiei, Calea Plevnei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, Şos. Chitilei, Şos. Bucureşti-Târgovişte, strada Buzeşti, strada Berzei, Şos. Grozăveşti, Bd. Geniului, Pasaj Basarab, Bd. Dinicu Golescu.

„Tot la Administraţia Fondului pentru Mediu am mai depus în luna august, o cerere de finanţare, în valoare de 30 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei eligibili, pentru eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe 15 străzi, printre care Drumul Taberei, Theodor Pallady, Camil Ressu şi Bd. Bucureştii Noi”, mai spune edilul.

Se va înlocui 10% din iluminatul public din Bucureşti

Potrivit lui Nicuşor Dan, prin aceste finanţări nerambursabile va înlocui 10% din iluminatul public din Bucureşti – aproape 13.000 de corpuri de iluminat, ceea ce ar însemna şi o factură la iluminat mai mică, cu peste 10 milioane lei.

„Totodată, modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creşterea siguranţei cetăţenilor şi a traficului auto pe timpul nopţii”, mai scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.