Nicuşor Dan a discutat cu reprezentanţii Ambasadei ucrainene: Am arătat disponibilitatea PMB de a trimite un convoi umanitar la Kiev

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a mers miercuri la Ambasada Ucrainei, unde a aprins o lumânare în memoria victimelor războiului şi a discutat cu însărcinatul cu afaceri ad interim, Păun Rohovei.

Edilul a arătat disponibilitatea Primăriei Municipiului Bucureşti de a trimite un convoi umanitar către Kiev.

„L-am rugat în primul rând pe domnul Rohovei să ne comunice care sunt lucrurile cele mai importante cu care putem ajuta. E nevoie de medicamente pentru Ucraina, precum şi truse de prim-ajutor, lucruri cu care va ajuta şi municipalitatea bucureşteană. Am arătat disponibilitatea Primăriei Municipiului Bucureşti de a trimite un convoi umanitar către Kiev”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

El a menţionat că l-a informat pe Păun Rohovei despre demersurile făcute de autorităţile bucureştene pentru a veni în sprijinul refugiaţilor ucraineni.

„Am spus că suntem pregătiţi să extindem spaţiile de cazare în caz de nevoie şi că vom strânge în continuare ajutoare de la bucureştenii care îşi exprimă solidaritatea cu Ucraina, prin donaţii. Reprezentatul diplomatic al Ucrainei a transmis mulţumiri pentru întreaga comunitate românească implicată în ajutorul ucrainenilor. Suntem în continuare alături de Ucraina şi de Kievul aflate azi sub bombardament şi sper că pacea va reveni cât mai repede. Glorie eroilor ucraineni!”, a precizat Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati