Nicușor Dan a fost în control la Spitalul Colțea. Ce nereguli au fost descoperite

0
75

Primarul Nicușor Dan a fost, joi, într-un control la Spitalul Colțea din Capitală, de unde a făcut câteva precezări despre conflictul existent de mai multă vreme între echipele medicale.

„Am venit la Colţea pentru că este un conflict de mai multă vreme între echipe medicale. La Colţea a fost, de asemenea, un control al Corpului de Control al Primăriei Capitalei. Acest control a găsit o chestiune care pare să se confirme – spun că pare să se confirme, pentru că managerul este în izolare până la începutul săptămânii viitoare şi o să revenim către el”, a precizat edilul Capitalei.

El a explicat că fiecare dintre spitale trebuie să aibă un Consiliu Etic, dar că la Spitalul Colțea acesta nu ar fi funcționat.

„Fiecare dintre spitale trebuie să aibă un Consiliu etic şi pare că acest Consiliu etic nu a funcţionat în Spitalul Colţea, în sensul că orice sesizare a cuiva care reclamă nereguli din spital trebuie să ajungă la Consiliul etic şi pare că din 2015 până în 2020 toate aceste sesizări erau rezolvate de management şi nu de acest Consiliu etic”, a spus Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, tot la Colţea au fost abordate chestiuni legate de funcţionarea subsecţiei de cardiologie şi furnizarea unor acte privind procedurile de concurs pentru şefi de secţii.

A doua problemă este că noi am avut un control al Corpului de Control al primarului, finalizat pe 12 octombrie şi prin acest Corp de Control s-au solicitat nişte acte, printre care proceduri de concurs pentru şefi de secţii, iar aceste acte nu au fost transmise către primărie, aşa cum legea obliga să ni li transmită, în 30 de zile, şi am solicitat ca ele să vină în cel mai scurt timp către noi, ca să le analizăm.

A treia chestiune este de ordin medical, o dezbatere medicală. Am ascultat toate părţile şi decizia o să fie luată cu specialiştii în medicină – nu o iau eu – pentru funcţionarea subsecţiei de cardiologie din cadrul spitalului, care avea nişte paturi care au fost transferate către secţia de terapie intensivă şi există o dezbatere dacă aceste paturi ar trebui să rămână la secţia de cardiologie sau să fie la secţia de ATI”, a spus primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.