Nicușor Dan: A fost subscrisă suma de 790 milioane lei, cu 40% mai mult decât valoarea obligațiunilor emise

Primarul Nicuşor Dan a anunţat că emiterea obligaţiunilor municipale ale Primăriei Capitalei a fost un succes, la fel ca anul trecut, fiind subscrisă suma de 790 milioane lei, cu 40% mai mult decât valoarea obligaţiunilor emise, 555 milioane lei.

„Emiterea obligaţiunilor municipale ale Primăriei Capitalei a fost un succces, la fel ca anul trecut. A fost subscrisă suma de 790 milioane lei, cu 40% mai mult decât valoarea obligaţiunilor emise, 555 milioane lei. Mulţumesc pentru încredere băncilor, fondurilor de pensii şi societăţilor de asigurare care au subscris”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

El a mai spus că sumele atrase vor fi utilizate pentru refinanţarea împrumutului contractat în anul 2020 de la BERD, care refinanţa un împrumut scadent contractat în 2005.

„Băncile comerciale nu au subscris la momentul respectiv, din cauza situaţiei financiare instabile a Municipalităţii. Împrumutul BERD a salvat Municipalitatea de la faliment. Decontarea tranzacţiei a avut loc astăzi. Interesul investitorilor pentru emisiunea de obligaţiuni municipale dovedeşte încă o dată că am reuşit să recăpătăm încrederea pieţei financiare”, a completat edilul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati