Nicuşor Dan: A început a doua ediţie a programului care le oferă elevilor servicii de orientare în carieră

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a început a doua ediţie a programului „Vocaţia Ta”, care le oferă elevilor de gimnaziu şi liceenilor servicii gratuite de consiliere şi orientare şcolară şi în carieră.

Elevii şi liceenii înscrişi în program vor beneficia de consilierea unor specialişti din cele mai diverse domenii – de la sănătate şi arhitectură, până la muzică şi antreprenoriat, se vor întâlni cu psihologi şi psihoterapeuţi şi vor participa la evenimente cu speakeri naţionali şi internaţionali, care vor împărtăşi din experienţa lor, transmite primarul Capitalei.

Edilul general a menţionat că în program sunt incluse şi vizite la operatori economici şi un târg de meserii şi oferte educaţionale.

El a precizat că programul reprezintă o iniţiativă a Primăriei Capitalei, prin PROEDUS şi că se derulează până pe 25 noiembrie.

„Consider extrem de utile asemenea programe pentru că îi ajută pe tineri să-şi identifice punctele forte, îi învaţă să nu-şi ignore talentele şi îi sprijină să aleagă înţelept cel mai potrivit drum profesional”, a adăugat Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati