Nicușor Dan a premiat liceenii care au obţinut medalii la competiţia „Romania Master of Mathematics”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, le-a înmânat liceenilor români medaliile obţinute la competiţia internaţională „Romania Master of Mathematics”.

  • Tinerii olimpici au câştigat 10 medalii, dintre care una de aur, lucru care demonstrează că „în şcolile noastre există profesori care ştiu să insufle tinerilor pasiunea pentru matematică”, a adăugat edilul general.
„Cu emoţie şi bucurie, am înmânat vineri seară premiile I obţinute de concurenţii renumitei competiţii internaţionale „Romania Master of Mathematics”, care a avut loc săptămâna aceasta la Bucureşti. Liceenii români au obţinut 10 medalii, dintre care una de aur, ceea ce demonstrează că în şcolile noastre există profesori care ştiu să insufle tinerilor pasiunea pentru matematică. La concurs, care se află la cea de a XIV-a ediţie, au participat 90 de concurenţi, însoţiţi de 30 de team leaders, din 15 ţări, printre care SUA, Israel, UK, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Franţa, Italia, Ucraina, Serbia şi România”, a scris Nicuşor Dan, sâmbătă pe Facebook.
Edilul general a mai spus că speră ca numărul celor care reuşesc să performeze la astfel de concursuri dificile să crească de la an la an.
„Felicitări tuturor participanţilor, Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” şi Societăţii de Ştiinţe Matematice din România pentru organizarea competiţiei!”, a completat Dan.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati