Nicușor Dan acuză că lipsesc 2 miliarde și jumătate de lei de la bugetul Primăriei Capitalei

Deputatul independent Nicușor Dan spune că execuția bugetară a Primăriei Capitalei pe primele 5 luni confirmă că veniturile pentru 2019 au fost supraestimate cu 3 miliarde de lei și există riscul incapacității de plată.

El spune că, în primele 5 luni, Primăria Capitalei a încasat doar 253 milioane lei venituri proprii (toate veniturile mai puțin cota defalcată din impozitul pe venit), față de cele 1460 milioane lei estimate, adică 17%. Pe anumite tipuri de venituri situația este și mai gravă.

  Venituri din concesiuni, închirieri și dividende: 28 milioane lei față de 718 milioane lei estimate (4%)

   Venituri din impozitul pe operațiuni imobiliare: 11 milioane lei față de 250 milioane lei estimate (4%)

 Vânzări de bunuri și servicii: 3 milioane lei față de 123 milioane lei estimate (2%).

Nicușor Dan susține că aceste cifre confirmă că veniturile estimate în bugetul aprobat au fost voit supraevaluate. Confirmă, de asemenea, că veniturile totale ale Primăriei Capitalei vor fi de 4 miliarde lei până la sfârșitul anului. 

„Gabriela Firea persistă în minciuna că problemele financiare vin din cotele defalcate mai mici din impozitul pe venit, alocat primăriilor prin bugetul de stat. Acestea sunt într-adevăr mai mici, dar nu ele produc dezechilibrul major la Primăria Capitalei, ci veniturile proprii neîncasate. Astfel, pe întregul an 2019, cotele defalcate din impozitul pe venit sunt cu 460 milioane lei mai mici decât în 2018. 460 milioane lei nu sunt 3 miliarde lei”, a mai spus el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati