Nicuşor Dan, acuzat de primarul Sectorului 2 că nu permite toaletarea copacilor care riscă să cadă: ”S-a toaletat în exces şi mii de arbori s-au uscat”

1
176
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, acuzat de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, că refuză să dea aviz pentru toaletarea sau defrişarea copacilor cu probleme, spune că a decis realizarea unor verificări amănunţite în teren. El vrea să se asigure de faptul că sunt tăiaţi doar arborii care trebuie, completează edilul din București.

”Ani de zile s-a toaletat în exces şi în consecinţă mii de arbori s-au uscat un an sau doi mai târziu. Am luat decizia de a stopa avizul de toaletare dat în alb de fosta administraţie, astfel că acum facem o verificare mult mai riguroasă şi atentă a fiecărei solicitări”, a transmis, marţi, primarul general.

N. Dan: ”Facem o verificare mult mai riguroasă şi atentă a fiecărei solicitări”

Nicuşor Dan afirmă că, pentru emiterea avizelor de specialitate solicitate de către administratorii domeniului public, sunt necesare verificări în teren ale vegetaţiei dendrologice, precum şi completări ale documentaţiei ce stă la baza avizului.

”Cantitatea de muncă în Direcţia de Mediu din Primăria Capitalei a crescut de 4-5 ori. Am agreat cu ADP-urile de sector ca verificarea în teren să fie făcută de angajaţii lor, care sunt mult mai mulţi decât funcţionarii Primăriei”, a mai transmis primarul.

Potrivit acestuia, aceste operaţiuni necesită timp, iar procesul a fost îngreunat şi de faptul că administratorii legali ai spaţiilor verzi ale municipiului Bucureşti doar au direcţionat solicitările cetăţenilor fără a verifica în teren dacă vegetaţia dendrologică sesizată necesită sau nu operaţiuni de toaletare/defrişare.

”Am limitat cazurile de intervenţie de toaletare. Astfel vom ajunge curând să avem şi un flux normal al cererilor şi, lucrul cel mai important, să nu mai toaletăm în exces”, a mai precizat primarul general.

Primarul din Sectorul 2, Radu Mihaiu, a precizat, într-o postare pe Facebook, că „ne cad copacii în cap” prin oraș, iar PMB nu ia absolut nicio măsură. Primarul Sectorului 2 critică Primăria Capitalei pentru că refuză să dea aviz pentru toaletarea sau defrişarea copacilor cu probleme.

„Am trimis către PMB 1.328 cereri de aviz de defrişare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri.

Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente. Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din Bucureşti nu sunt îngrijiţi corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscaţi nu au fost defrişaţi). E valabil în tot oraşul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări”, a scris, luni seară, pe Facebook, primarul Radu Mihaiu.

1 COMENTARIU

  1. Prioritizarea pare a fi dificila dar riscul pierderii de vieti omenesti si/sau de distrugeri materiale este MULT MAI IMPORTANT decat acela al interventiilor excesive. Introducerea in caietul de sarcini destinat achizitiei de servicii de alpinism utilitar de catre ADP-urile de sector a unor competente de specialitate – pe baza unei formari de scurta durata – ar rezolva mare parte din „dilemele” PMB. In plus, unii lucratori ai PMB – Directia de Protectie a Mediului – aflati chiar in pozitii de decizie CUNOSC foarte bine probleme ADP din orice sector al Bucurestiului si nu numai !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.