Nicuşor Dan: Agenţia Fitch a acordat calificativul ‘puternic’ Capitalei la ajustarea cheltuielilor la venituri

Unul dintre indicatorii luaţi în calcul la evaluarea Agenţiei Fitch pentru îmbunătăţirea ratingului Capitalei pe termen lung este reprezentat de ajustarea cheltuielilor la venituri, unde calificativul este „puternic”, a informat, miercuri, primarul general Nicuşor Dan, pe pagina de Facebook.

Potrivit edilului Capitalei, eforturile municipalităţii pentru stabilizarea financiară devin „vizibile”, având în vedere că Fitch a îmbunătăţit profilul individual de credit (Standalone Credit Profile) al Bucureştiului de la ‘BBB+’ la ‘A’, o clasă mai sus decât ratingul naţional, ceea ce înseamnă o mare capacitate de îndeplinire a obligaţiilor.

Astfel, Fitch a îmbunătăţit ratingul pe termen lung (Long-Term Issuer Default Rating) al Bucureştiului la ‘BBB-‘ cu perspectivă stabilă, în acord cu ratingul României, în condiţiile în care ratingul municipalităţii nu poate depăşi ratingul ţării.

Nicuşor Dan a susţinut că Fitch a remarcat „performanţa operaţională solidă” a Bucureştiului şi „un plan de investiţii ambiţios”.

Fitch Ratings a confirmat, pe 15 aprilie, la „BBB-„, ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă, scrie Agerpres.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă.

De asemenea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) al capitalei României de la „bbb plus” la „a”, reflectând revizuirea profilului de risc de la „nivel scăzut mediu” la „nivel mediu”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati