Nicuşor Dan, alături de ambasadorul Japoniei la Bucureşti la Hanami – Sărbătoarea Florilor de Cireş, organizată în Grădina Japoneză – FOTO

Primarul General, Nicuşor Dan, a participat, sâmbătă, alături de E.S. Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei la Bucureşti şi de secretarul de stat în Ministerul Culturii, Diana Ştefana Baciuna, la Hanami – Sărbătoarea Florilor de Cireş, care a avut loc în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău).

În cadrul evenimentului, ambasadorul Japoniei în România, E.S. Hiroshi Ueda, a explicat că floarea de cireş este floarea naţională a ţării sale şi că în lunile martie şi aprilie, când înfloresc cireştii, japonezii sărbătoresc sosirea primăverii, acesta fiind un obicei vechi de o mie de ani, precizează Primăria Capitalei, într-un comunicat oficial.

Foto: Facebook / Primaria Municipiului Bucuresti

„Mulţumim Ambasadei Japoniei pentru această zi, pentru oportunitatea pe care ne-o dă fiecăruia dintre noi să descoperim cultura acestui popor. În cultura japoneză floarea de cireş este un simbol al efemerului iar în această zi de sărbătoare trebuie să reflectăm asupra fragilităţii condiţiei noastre şi să ne străduim fiecare dintre noi să lăsăm în urmă ceva trainic. M-aş bucura ca relaţiile între România şi Japonia să fie la fel de trainice cum au fost în ultimii ani”, a afirmat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

La rândul său, Diana Ştefana Baciuna a explicat că, deşi în ultimii doi ani nu a fost posibilă organizarea acestui festival, din cauza pandemiei, în Capitală au fost organizate o serie de evenimente culturale dedicate aniversării în anul 2021 a centenarului stabilirii relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia.

Foto: Facebook / Primaria Municipiului Bucuresti

În cadrul manifestării au fost organizate sesiuni de ceremonia ceaiului, ateliere de origami sau de caligrafie, expoziţie de kimonouri şi yukata, iar fundalul muzical a fost asigurat de tobele japoneze ale trupei Kodama Taiko şi de muzică de flaut japonez (shakuhachi).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati