Nicușor Dan: Am dezafectat încă aproximativ 100 km de cabluri aeriene ale serviciilor de telecomunicații

Primarul general Nicușor Dan anunță că au fost dezafectate încă aproximativ 100 km de cabluri aeriene ale serviciilor de telecomunicații (internet, televiziune, telefonie) de pe stâlpii din Capitală în ultimele 3 luni.

„Ne apropiem, astfel, de 1.100 km cabluri aeriene mutate de Netcity în rețele subterane, sigure și autorizate în ultimii 3 ani și jumătate.

Aceasta este o operațiune care presupune mai multe etape.

În primă fază, Netcity realizează infrastructura subterană pentru sistemul de telecomunicații și notifică deținătorii cablurilor aeriene, apoi serviciile sunt furnizate prin cablurile din subteran. Ultimul pas este curățarea cablurilor vechi de pe stâlpi de către Compania Municipală Iluminat Public București.

În total, Netcity a construit și pus în funcțiune peste 2.800 km rețea subterană, din care aproximativ 1.100 în ultimii 3 ani și jumătate.

De asemenea, au fost dezafectate rețele aeriene pe o lungime de 2.300 km, din care 1.100 în ultimii 3 ani.

Pentru implementarea acestui proiect, Primăria Capitalei are în derulare un parteneriat public-privat cu compania Netcity încheiat în anul 2008.

Este o investiție în valoare de aproximativ 100 milioane Euro, finanțarea fiind asigurată în totalitate de către Netcity, iar redevența încasată de Municipiul București este de 12% din veniturile realizate de Netcity din închirierea rețelei, în acest moment de peste 1,4 milioane de euro/an”, a anunțat Nicușor Dan, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati