Nicușor Dan: Am fost toți cutremurați de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toți cei vinovați trebuie pedepsiți

0
370
Am fost toți cutremurați de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toți cei vinovați trebuie pedepsiți, a transmis primarul Capitalei.
”Mult mai important, cred eu, este ca noi toți să conștientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu. În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituțiile nu există, instituțiile de control nu există. În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea și alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă.
O banalizare a ilegalității. O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părți din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar și la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat dar a și făcut”, spune Nicușor Dan.
”Dacă în mentalul colectiv, concluzia va fi că un cretin fură de la bătrâni și din banii furați petrecea cu femei și lăutari, nu facem decât să așteptăm cu toții tragedia următoare. Sper însă ca această tragedie să declanșeze în conștiința fiecăruia dintre noi și în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalității”, precizează primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.