Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, că a înaintat conducerii PNL Bucureşti raportul cu stadiul obiectivelor solicitate pentru a-i menţine sprijinul politic, scrie Agerpres.
- „Solicitarea PNL către mine a avut o perioadă de implementare de şase luni. În 31 iulie am făcut un raport cu stadiul fiecăruia din aceste obiective şi l-am înaintat conducerii PNL Bucureşti”, a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.
Reprezentanţii PNL Bucureşti i-au cerut în luna februarie primarului general să îndeplinească o serie de obiective, într-un termen de şase luni, pentru a-i menţine sprijinul politic.
Astfel, liberalii au solicitat demararea execuţiei lucrărilor la minim două tronsoane din reţeaua de termoficare, finanţate din proiectul de 1,6 miliarde lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru a crea posibilitatea fazării pentru exerciţiul financiar actual.
Totodată, ei au cerut ca lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea să ajungă măcar la 50% execuţie (inclusiv plăţi) până pe 31 iulie, iar circulaţia pe Pasajul Doamna Ghica să se deschidă până pe 31 iulie.
Pe lista liberalilor s-au mai regăsit publicarea primei variante din masterplanul pe biciclete; datoriile curente la serviciul de transport public să nu depăşească contravaloarea facturilor STB pe ultimele 2 luni; subscrierea capitalului social la STB cu minimum 100 de milioane lei pentru planul de recondiţionare a flotei de transport public; deblocarea autorizaţiilor de taximetrie.
Liberalii au mai solicitat prezentarea versiunii finale a strategiei de digitalizare, care să conţină termene clare de execuţie şi bugetele aferente; digitalizarea măcar a unui serviciu public important până pe 31 iulie; reorganizarea Primăriei Municipiului Bucureşti pe criterii de eficienţă şi performanţă administrativă; respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte transparenţa, prin punerea în dezbatere publică a proiectelor Consiliului General; amenajarea şi readucerea într-o „situaţie de bun simţ” a parcurilor aflate în administrarea municipalităţii, în special Cişmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului şi Izvor; finalizarea consolidării clădirilor demarate în mandatul precedent; demararea execuţiei lucrărilor de consolidare şi restaurare pentru minim 10 clădiri emblematice din Bucureşti; actualizarea bazei de date aferente PUG.
Nu în ultimul rând, reprezentanţii PNL Bucureşti au cerut realizarea unui mecanism de planificare, transparentizare şi prioritizare a lucrărilor publice, din care să reiasă clar etape, bugete, responsabilităţi şi termene de realizare.